ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με σπανάκι και μανιτάρια

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για μία κλασική ταρτιέρα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 105΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬


Υλικά
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας παγωμένο νερό
  • 2 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1 φλιτζάνι cottage cheese
  • 1 κρόκος αβγού
  • 1/2 φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • Λίγο πιπέρι
  • 1 κοφτό κουτ. γλ. ξερό θυμάρι
  • 1300 γρ. καθαρισμένο, ζεματισμένο και ψιλοκομμένο σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι έμενταλ ψιλοκομμένο

Διαδικασία

  • Kοσκινίζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι με το αλάτι και ανακατεύουμε με το λάδι και το νερό. Πλάθουμε με τα χέρια τη ζύμη και σχηματίζουμε μια μπάλα. Την τυλίγουμε σε μια διάφανη μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έπειτα ην ανοίγουμε μ’ έναν πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την στρώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα για τάρτες. Την τρυπάμε με ένα πιρούνι σε όλη την επιφάνεια και την ψήνουμε 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Σ’ ένα ελαφρά βουτυρωμένο αντικολλητικό τηγάνι, σοτάρουμε το σπανάκι με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και το σκόρδο για λίγα λεπτά, ώστε να μαραθούν. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αβγό με το cottage cheese, το γάλα, τη μουστάρδα, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Προσθέτουμε στο μπολ το μίγμα με το σπανάκι και, αφού τα ανακατέψουμε καλά, τα απλώνουμε στη ζύμη ομοιόμορφα.
  • Ψήνουμε στους 150 βαθμούς για 35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο Έμενταλ και αφήνουμε την κις να δέσει για 20 λεπτά πριν την σερβίρουμε.
Tip
  • Πρέπει πάντα την ζύμη για τις τάρτες να την αφήνουμε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για ½ έως 1 ώρα.

Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου