¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Άννα Ναθαναηλίδου
Μερίδες : Για 9 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 25΄, Ψήσιμο 50΄- 55'.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ευωδιάζει μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο και κανέλα
Συστατικά
- 3 αβγά
- 250 γρ. ζάχαρη
- 100 γρ. ελαιόλαδο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
- 250 γρ. γάλα
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του + λίγο ακόμη για τη φόρμα
- 100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο
- 1 κ.σ. διάφορα μπαχαρικά (μοσχοκάρυδο, γαρίφαλο, κανέλα)
Για το γλάσο
- 3-4 κ.σ. γάλα ζεστό
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 30 γρ. κακάο
- ½ κ.γ. μπαχαρικά από αυτά που βάλαμε στο κέικ
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε στο μίξερ, σε μέτρια ταχύτητα, τα αβγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε εναλλάξ το γάλα και το αλεύρι με το κακάο και τα μπαχαρικά.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια μεσαίου μεγέθους φόρμα για κέικ και αδειάζουμε εκεί το μείγμα. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά. Για να δούμε αν έχει ψηθεί το κέικ, βυθίζουμε στο κέντρο του ένα μαχαίρι. Αν βγει στεγνό, χωρίς υπολείμματα νωπής ζύμης στη λάμα του, είναι έτοιμο. Αλλιώς ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμη και ξαναδοκιμάζουμε.
- Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το αναποδογυρίζουμε, κατά προτίμηση πάνω σε σχάρα με ποδαράκι.
- Στο μεταξύ, ανακατεύουμε σε ένα μπολ με έναν αβγοδάρτη όλα τα υλικά για το γλάσο, μέχρι να έχουμε ένα λείο αποτέλεσμα.
- Αν χρειαστεί, προσθέτουμε 1 κ.σ. ζεστό νερό. Περιχύνουμε το κέικ.
Πηγή - www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου