¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 8 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα 15΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 5 μεγάλα πράσα (το λευκό και το πράσινο τρυφερό μέρος), ψιλοκομμένα
- 4 μέτριες πατάτες, κομμένες σε μικρούς κύβους
- 2 μέτρια καρότα, καθαρισμένα, σε μέτριες ροδέλες
- 1 λίτρο νερό ή σπιτικός ζωμός λαχανικών
- 4 - 5 ίνες κρόκου Κοζάνης
- 3 κουτ. σούπας σχοινόπρασο (τσάιβς), ψιλοκομμένο (φρέσκο σχοινόπρασο βρίσκουμε σε επιλεγμένα μανάβικα και μεγάλα σούπερ μάρκετ - όσο περνάει ο καιρός, σε περισσότερα. Εναλλακτικά, χρησιμοποιούμε φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο)
- 300 ml γάλα φρέσκο, πλήρες
- 60 ml ελαιόλαδο καπνιστή πάπρικα, κατά βούληση
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Ζεσταίνουμε στη χύτρα ταχύτητας το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε τα πράσα με τις πατάτες και τα καρότα για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να γυαλίσουν και να μαραθούν.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το νερό ή το ζωμό, τον κρόκο Κοζάνης, κλείνουμε καλά με το καπάκι και βράζουμε για περίπου 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν όλα τα υλικά.
- Ανοίγουμε τη χύτρα και πολτοποιούμε όλα τα υλικά με το ραβδομπλέντερ ή τα αδειάζουμε, σε δόσεις, στον κάδο του πολυκόφτη που διαθέτουμε και τα πολτοποιούμε.
- Αδειάζουμε τη σούπα ξανά στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το γάλα και βράζουμε σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας με το σύρμα για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν και να αποκτήσει η σούπα την πυκνότητα που επιθυμούμε. Μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο ζεστό νερό ακόμη.
- Αν έχουμε χρόνο, σουρώνουμε τη σούπα σε ψιλό συρμάτινο σουρωτήρι (για πιο λείο αποτέλεσμα). Μοιράζουμε στα πιάτα, σκορπίζουμε το σχοινόπρασο και λίγη καπνιστή πάπρικα και σερβίρουμε.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου