¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νένα Ισμυρνόγλου
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Τηγάνισμα 8΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 20 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 120 γρ. απάκι, σε λεπτές φέτες (κρητικό καπνιστό αλλαντικό από κόντρα φιλέτο, μαριναρισμένο σε ξίδι και αρωματισμένο με βότανα – το βρίσκουμε συσκευασμένο σε σούπερ μάρκετ και παντοπωλεία. Το αντικαθιστούμε με άλλο καπνιστό αλλαντικό της αρεσκείας μας ή σύγλινο)
- 6 αυγά
- 5 κουτ. σούπας φρέσκα φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα
- 40-50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα ντοματίνια με λίγο αλάτι για 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
- Ρίχνουμε το απάκι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη, μέχρι να ζεσταθεί καλά.
- Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στο τηγάνι, ανάμεσα στα ντοματίνια.
- Σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα καπάκι, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να γίνουν τα αυγά, στο ζεστό μάτι, για 3-4 λεπτά ή μέχρι να σφίξουν όσο μας αρέσει.
- Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε τον δυόσμο και μοιράζουμε στα πιάτα.
- Συνοδεύουμε με φέτες ζεστού ψωμιού, αλειμμένες με μαλακή φέτα και πασπαλισμένες με ρίγανη.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου