¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Χριστόφορος Πέσκιας
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Μαγείρεμα/Ψήσιμο 20΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 40 ml ελαιόλαδο
- 2 μικρές καυτερές πιπεριές, φρέσκες ή ξερές, ψιλοκομμένες
- 2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2-3 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
- 1 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη
- 1 κουτ. σούπας καπνιστή πάπρικα
- 750 γρ. φρέσκες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες (αν δεν βρούμε νόστιμες, ζουμερές ντομάτες, μια και είναι σχετικά νωρίς, τις αντικαθιστούμε με ντοματάκια κονσέρβας)
- 1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
- 6 αυγά
- 120 γρ. φέτα, τριμμένη
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Τρόπος παρασκευής
- Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τις καυτερές πιπεριές για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.
- Προσθέτουμε το κύμινο, την πάπρικα, τις ντομάτες και αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά, μέχρι η σάλτσα να δέσει ελαφρώς.
- Σπάμε τα αυγά (μάτια) και τα ρίχνουμε στη σάλτσα.
- Πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι. Σβήνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε (στο ήδη ζεστό μάτι) για περίπου 3-4 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα αυγά όπως μας αρέσουν.
- Σκορπίζουμε τη φέτα και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Συνοδεύουμε με αραβικές πίτες ζεσταμένες στο γκριλ για 1-2 λεπτά.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου