¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Νίκη Χρυσανθίδου
Μερίδες : Για 6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 20΄, Μαγείρεμα 1 ώρα περίπου.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 500 γρ. μοσχάρι ποντίκι, σε μικρούς κύβους
- 1 πατάτα, σε κύβους 2-3 εκ.
- 1 καρότο, σε μέτριες ροδέλες
- 1 πράσο, σε χοντρές ροδέλες
- 1 μικρή σελινόριζα, σε κύβους 2-3 εκ.
- 100 γρ. σπανάκι, χοντροκομμένο
- 1 φωλιά φιδές, χοντροσπασμένος
- 30 ml χυμός λεμονιού
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Βάζουμε το κρέας με 1½ λίτρο νερό σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 30 λεπτά, να μισομαλακώσει. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται.
- Ρίχνουμε την πατάτα, το καρότο, το πράσο και τη σελινόριζα και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά.
- Προσθέτουμε αλατοπίπερο, τον φιδέ, το σπανάκι και τον χυμό λεμονιού και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει και ο φιδές.
- Σερβίρουμε με ψωμί και ελιές.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου