¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 40΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
Για τη μαρινάδα
- 1 λεμόνι, χυμός
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- ¼ φλ. μέλι
- 2 κ.σ. σάλτσα σόγιας
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
Για τις γαρίδες
- 600 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες
- πιπέρι, φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
- λίγο άνηθο, για γαρνιτούρα
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το σκόρδο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί το μέλι.
- Βάζουμε στο μπολ τις γαρίδες και ανακατεύουμε, φροντίζοντας να καλυφθούν με τη μαρινάδα.
- Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
- Όσο οι γαρίδες μαρινάρονται, βυθίζουμε τα ξυλάκια για σουβλάκια σε νερό για 30 λεπτά.
- Βάζουμε την τοστιέρα με αντικολλητικές πλάκες γκριλ να πάρει θερμοκρασία.
- Περνάμε τις γαρίδες στα ξυλάκια για σουβλάκια, τρυπώντας μια φορά κοντά στην ουρά και άλλη μια κοντά στο κεφάλι.
- Ανοίγουμε την τοστιέρα εντελώς στη θέση 3, ώστε να χρησιμοποιήσουμε ταυτόχρονα και τις δύο πλάκες ψησίματος.
- Τοποθετούμε πάνω στην τοστιέρα τις γαρίδες και τις ψήνουμε 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με άνηθο και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου