¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Καρολίνα Δωρίτη
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 15΄, Ψήσιμο 25΄- 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Ζεστή σαλάτα εποχής με ψητό λευκό λάχανο, καβουρδισμένα φουντούκια, σταφίδες, τσάιβς και ψητό κατσικίσιο τυρί chèvre.
Συστατικά
- ½ λευκό λάχανο, χοντροκομμένο
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 φέτες κατσικίσιο τυρί chèvre, πάχους περίπου 1-1½ εκ.
- 3 κ.σ. φουντούκια καβουρδισμένα και χοντροσπασμένα
- 3 κ.σ. σταφίδα Κορίνθου
- 3 κ.σ. τσάιβς, ψιλοκομμένα
- Αλάτι, πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
- 30 ml χυμός λεμονιού
- 2 κ.γ. μουστάρδα αγγλική
- 60 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
Ντρέσινγκ
- Χτυπάμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, πρώτα το λεμόνι με τη μουστάρδα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σιγά-σιγά, καθώς ανακατεύουμε, και τέλος το αλατοπίπερο.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ντύνουμε τη λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε με τα χέρια, σε ένα μπολ το λάχανο με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.
- Το αδειάζουμε στη λαμαρίνα και το ψήνουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μαραθεί το λάχανο και να αρχίζει να μαυρίζει ελαφρώς στις άκρες.
- Βάζουμε τις φέτες του τυριού πάνω σε ένα ταψάκι καλυμμένο με λαδόκολλα και, όπως είναι ζεστός ο φούρνος, ψήνουμε το τυρί μέχρι να αρχίσει να λιώνει και να ροδίζει, περίπου 10 λεπτά.
- Ανακατεύουμε το λάχανο με τα φουντούκια, τις σταφίδες και τα τσάιβς και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.
- Ανακατεύουμε καλά. Σερβίρουμε σε πιατέλα και από πάνω τοποθετούμε το ψημένο σεβρ, λίγο τριμμένο πιπέρι και επιπλέον ντρέσινγκ, αν θέλουμε.
Πηγή - www.tovima.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου