¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 45΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
- 4 στήθη κοτόπουλου
- 1 φλιτζ. τσ. φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
- 4 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
- 2 κ.σ. ξερός βασιλικός
- 1 κ.σ. δεντρολίβανο ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 4-5 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- Αλάτι, χοντροτριμμένο πιπέρι
Τρόπος παρασκευής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°. Βάζουμε τα φυστίκια στο μπλέντερ και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε τη μουστάρδα με τα μυρωδικά, το πιπέρι και ελάχιστο αλάτι (γιατί η μουστάρδα είναι αλμυρή).
- Βάζουμε το φυστίκι σε απλωτό σκεύος. Αλείφουμε καλά τα στήθη με το μίγμα μουστάρδας-μυρωδικών και κατόπιν τα κυλάμε στο φυστίκι, να καλυφθούν παντού.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει ελαφρά.
- Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία αν δεν χωράνε όλα τα στήθη μαζί, αφαιρώντας κάθε φορά και τα φυστίκια που σκόρπισαν.
- Τοποθετούμε το κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος, μαζί με όσα φυστίκια έμειναν στο ελαιόλαδο και το ψήνουμε στο φούρνο για 8-10 λεπτά.
Tip
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο σε μέτρια θερμοκρασία για να μην κάψουμε τα φιστίκια & δώσουν άσχημη γεύση στο φαγητό.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου