¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 2 κούπες ρύζι αρμπόριο
- 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα και κομμένα στις άκρες
- 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- 3 κουταλιές βούτυρο
- Μισή κούπα λευκό ξηρό κρασί
- 6 κούπες ζεστό ζωμό κοτόπουλου εμπορίου
- 1/4 κούπας τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κούπα φλούδες παρμεζάνας
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά περίπου, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί, ανακατεύοντας.
- Προσθέτουμε τα σπαράγγια με το μπρόκολο κομμένα σε μικρά κομμάτια και το ζωμό, 1/2 κούπα κάθε φορά, περιμένοντας να εξατμιστεί πριν το επόμενο. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να εξατμιστεί ο ζωμός και το ρύζι να ετοιμαστεί.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, παρμεζάνα, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φλούδες παρμεζάνας.
Πηγή - www.sidagi.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου