¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 2 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Σνακάκι με προσούτο και σπανάκι που κάνει για κυρίως γεύμα...
Συστατικά
- 1 φραντζόλα ciabatta
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. ξίδι βαλσαμικό
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 φλιτζ. τσαγιού έτοιμο καθαρισμένο σπανάκι (προτιμότερο baby)
- 250 γρ. πιπεριές Φλωρίνης από βάζο, κομμένες σε λωρίδες
- 8 φέτες προσούτο
- 125 γρ. μοτσαρέλα φρέσκια, σε φέτες
- λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού
- λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι
Τρόπος παρασκευής
- Κόβουμε την φραντζόλα ciabatta στη μέση κατά μήκος, την αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τη φρυγανίζουμε ελαφρώς στο γκριλ ή στην τοστιέρα.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο με το ξίδι κσι τη μουστάρδα και αλείφουμε τη μέσα πλευρά του ψωμιού με το μισό μείγμα.
- Στρώνουμε στο ψωμί το σπανάκι, από πάνω προσθέτουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, το προσούτο και την μοτσαρέλα.
- Πασπαλίζουμε με λίγα φύλλα βασιλικού ή μαϊντανού και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
- Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ, σκεπάζουμε με το υπόλοιπο ψωμί και πιέζουμε με την παλάμη μας να κλείσει καλά.
- Το τυλίγουμε σφιχτά, κόβουμε σε 4 μέρη και σερβίρουμε.
Πηγή - www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου