¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 12 τμχ.
Απαιτούμενος Χρόνος : 50΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Συστατικά
- 1 φλ. (226 γρ.) βούτυρο ανάλατο, λιωμένο
- 1 φλ. ζάχαρη άχνη
- 1 ½ φλ. φυστικοβούτυρο (1 φλ. + ½ φλ.)
- 2 ½ φλ. μπισκότα digestive, τριμμένα
- ½ κ.γ. αλάτι χοντρό + επιπλέον για γαρνιτούρα
- 2 φλ. σταγόνες σοκολάτας, ημίγλυκη (½ φλ. + 1½ φλ.)
Τρόπος παρασκευής
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, 1 φλ. φυστικοβούτυρο, τα μπισκότα, ½ κ.γ. αλάτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
- Προσθέτουμε ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας και διπλώνουμε απαλά το μείγμα με μία σπάτουλα.
- Στρώνουμε ένα ορθογώνιο ταψί 9 Χ 13 εκ. με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
- Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
- Τοποθετούμε το ταψί στο ψυγείο για ½ ώρα να παγώσει.
- Λιώνουμε σε μπεν μαρί 1 ½ φλ. σταγόνες σοκολάτας και ½ φλ. φυστικοβούτυρο.
- Ανακατεύουμε συχνά μέχρι το μείγμα να γίνει λείο.
- Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τη βάση μπισκότο.
- Πασπαλίζουμε με επιπλέον χοντρό αλάτι και το βάζουμε στο ψυγείο για ακόμη 10 λεπτά.
- Μόλις σταθεροποιηθεί το κόβουμε σε ράβδους και σερβίρουμε.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου