¤ ¤
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤
Συνταγή : Δημήτρης Σκαρμούτσος
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 180΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬✬✬
Υλικά
- 350 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 50 γρ. βούτυρο
- 2 κρόκους αβγών
- 2 κουταλιές της σούπας ουίσκι
- 2 ½ κουταλάκια του γλυκού στιγμιαίο καφέ
- ζάχαρη
- γάλα
- 10 σαβαγιάρ
Διαδικασία
- Ζεστάνετε 150 ml γάλα, ρίξτε το σε ένα ταψάκι, προσθέστε 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ και 2 ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν.
- Κόψτε με ένα κοφτερό μαχαίρι τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια. Λιώστε τον υπόλοιπο καφέ στο ουίσκι.
- Βάλτε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και λιώστε τη σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας 2-3 κουταλιές νερό. Όταν το μίγμα γίνει ομοιογενές, κατεβάστε το από τη φωτιά και ανακατεύοντας συνεχώς προσθέστε αμέσως το βούτυρο σε κομματάκια, τους κρόκους έναν έναν και τον καφέ με το ουίσκι.
- Σπάστε τα σαβαγιάρ σε 2-3 κομμάτια, βρέξτε τα μέσα σε γάλα και μοιράστε τα σε 4 ποτήρια για παγωτό. Ρίξτε επάνω την κρέμα σοκολάτα και βάλτε τα ποτήρια στο ψυγείο για 3-4 ώρες.
Πηγή - www.dimitrisskarmoutsos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου