ΜΕΝΟΥ

Pages

Νηστίσιμη παντζαροσαλάτα

Χορταστική σαλάτα με έντονο άρωμα και χρώμα για όλες τις ώρες


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά




 

Υλικά για 4-6 άτομα
  • 2 κιλά παντζάρια
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές του γλυκού αλάτι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Χορταστική σαλάτα με έντονο άρωμα και χρώμα για όλες τις ώρες
  • Με ένα μαχαιράκι χωρίζουμε τα παντζάρια από τα φύλλα και τα κοτσάνια τους.
  • Καθαρίζουμε τα παντζάρια από τις άκρες τους και τις φλούδες και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Μετά από μισή ώρα ρίχνουμε και τα κοτσάνια με τα φύλλα.
  • Μόλις βράσουν τα τοποθετούμε στην πιατέλα και κόβουμε σε ροδέλες τα παντζάρια και στη μέση του πιάτου τοποθετούμε τα φύλλα τους.
  • Ψιλοκόβουμε το σκόρδο.
  • Ανακατεύουμε το λάδι, το ξύδι, το αλάτι και το σκόρδο.
  • Περιχύνουμε τα παντζάρια με το λαδόξιδο και σερβίρουμε.

Πηγή - sidagi.gr