ΜΕΝΟΥ

Pages

Τούρτα παγωτό OREO



Μία γευστική τούρτα παγωτό από την Αργυρώ









Υλικά συνταγής
Για τη βάση
  • 2 1/2 συσκευασίες (285 γρ.) μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
  • 6 κ.σ. λιωμένη μαργαρίνη

Για το παγωτό
  • 1 κουτάκι φυτική σαντιγύ
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 1 συσκευασία (154 γρ.) μπισκότα OREO με γέμιση σοκολάτας
  • 1 συσκευασία (115 γρ.) μπισκότα mini OREO
  • λίγη Merenda

~ ¤ ~


Εκτέλεση 
  • Λιώνω τη μαργαρίνη και την αφήνω να κρυώσει. 
  • Τρίβουμε στο μίξερ τα σοκολατένια μπισκότα OREO. 
  • Ρίχνουμε τη μαργαρίνη που έχει κρυώσει στα τριμμένα μπισκότα κι ανακατεύουμε μέχρι να βραχούν καλά. 
  • Με την ανάποδη του κουταλιού στρώνουμε το μείγμα στη βάση της φόρμας δαχτυλίδι ή τσέρκι. 
  • Με την Merenda κολλάμε στη βάση της φόρμας, (πάνω στο μείγμα) μπισκότα OREO ανοιγμένα στη μέση με σχέδιο (εναλλάξ κρέμα-σκέτο).


Για το παγωτό
  • Χτυπώ την φυτική σαντιγύ να αφρατέψει στο μίξερ για 5 λεπτά. 
  • Ρίχνω στη συνέχεια λίγο λίγο το ζαχαρούχο και χτυπώ για άλλα 5 λεπτά. 
  • Τέλος ρίχνω και το εβαπορέ και αφήνω ξανά το μίγμα να χτυπηθεί για 5 λεπτά.. 
  • Αδειάζουμε μέρος της κρέμας πάνω στη βάση, προσθέτουμε mini OREO στην κρέμα και ρίχνουμε από πάνω. 
  • Βάζουμε στην κατάψυξη για μια νύχτα και αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.

Πηγή - argiro.gr