ΜΕΝΟΥ

Pages

Ρολά τορτίγιας με κοτόπουλο


Ένας λαχταριστός πειρασμός για όλες τις ώρες









Υλικά: 
  • 2 φιλέτα στήθους κοτόπουλου
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 2/3 κούπας τριμμένο cheddar
  • 1 σκελίδα σκόρδου, τριμμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το κάτω μέρος τους), ψιλοκομμένα
  • 300 γρ. ντομάτα στον τρίφτη
  • 4-6 τορτίγιες μεγάλου μεγέθους
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1/2 κ.γ πιπέρι καγιέν


~ ¤ ~


Εκτέλεση 
  • Με ένα μαχαίρι ανοίγουμε το κοτόπουλο ώστε να γίνει πιο λεπτό και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. 
  • Ψήνουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή γκριλ με ελάχιστο ελαιόλαδο μέχρι να ψηθεί ομοιόμορφα. 
  • Μόλις το βγάλουμε από τη φωτιά, το μαδάμε σε μικρά κομμάτια χρησιμοποιώντας 2 πιρούνια. Τοποθετούμε σε ένα πιάτο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
  • Στο μεταξύ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από τις τορτίγιες) σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. 
  • Προσθέτουμε το κοτόπουλο και ανακατεύουμε ξανά. 
  • Δοκιμάζουμε και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. 
  • Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
  • Όταν βγάλουμε το μείγμα από το ψυγείο, απλώνουμε κατά μήκος και στην άκρη της τορτίγιας περίπου 2 κ.σ και τυλίγουμε σφιχτά. 
  • Κόβουμε κάθε τορτίγια σε 4 κομμάτια τα οποία συγκρατούμε κλειστά με μία οδοντογλυφίδα.

Tip.
  • Η γέμιση μπορεί να ετοιμαστεί νωρίτερα, ακόμη και το ίδιο πρωί, αλλά οι τορτίγιες καλό είναι να συναρμολογηθούν τελευταία στιγμή για να μην ξεραθούν.

Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr