ΜΕΝΟΥ

Pages

Μαριναρισμένη μοτσαρέλα σε μπουκιές

Ένα φανταστικό ορεκτικό στο τραπέζι σας.









Υλικά 
  • 3 κομμάτια σκληρή μοτσαρέλα (240 γρ το καθένα)
  • 250 γρ λιαστές ντομάτες από βαζάκι με ελαιόλαδο
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 3 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κγ φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 κγ φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 κγ αλάτι
  • 1/4 κγ πιπέρι
  • μερικά σκληρά κλωναράκια φρέσκου δεντρολίβανου (για το σερβίρισμα)
 

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Κόβουμε το τυρί σε κύβους μεσαίου μεγέθους. 
  • Αφαιρούμε τις λιαστές ντομάτες από το βάζο (αλλά κρατάμε το λάδι) και τις κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια. 
  • Απλώνουμε το τυρί και τις ντομάτες σε ένα μεγάλο μπολ. 
  • Ανακατεύουμε λίγο λάδι από το βάζο με το ελαιόλαδο, τη ρίγανη, το θυμάρι, το μαϊντανό, το αλάτι και το πιπέρι. 
  • Ρίχνουμε το μείγμα πάνω στο τυρί και τις ντομάτες και σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη. Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες και μέχρι 1 ημέρα. 
  • Βγάζουμε από το ψυγείο και περνάμε σε ένα κλωναράκι δεντρολίβανου ένα κύβο τυριού μαζί με ένα κομμάτι λιαστής ντομάτας. 
  • Σερβίρουμε σε πιατέλα με κλωνάρια ρόκας.


Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr