ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπάρες με ροδάκινα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Ζουμερές και μυρωδάτες μπάρες με ροδάκινα για το πρωινό σας

Συστατικά
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλιτζάνι 100 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι κινέζικο μείγμα μπαχαρικών
  • 1/2 φλιτζάνι 113 γραμμάρια πολύ κρύο ανάλατο βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 1 κρόκο αυγού
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού παγωμένο νερό
  • 8 μικρά ροδάκινα ψιλοκομμένα ή 4 μεγάλα

Τρόπος παρασκευής
  • Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, την ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύουμε με το σύρμα.
  • Στη συνέχεια πασπαλίζουμε το κινέζικο μείγμα μπαχαρικών και ανακατεύουμε.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε το ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κύβους και το ενώνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με το σύρμα μέχρι να ενωθεί με το αλεύρι.
  • Προσθέτουμε τον κρόκο αυγού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε στο ½ κουταλιά του γλυκού παγωμένο νερό και ανακατεύουμε.
  • Το παγωμένο νερό βοηθά να δημιουργηθεί σταδιακά μια ζύμη.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Ρίχνουμε τα ¾ από το μείγμα της ζύμης μέσα σε ένα πυρέξ και το πατάμε με ένα κουτάλι για να ισιώσει το μείγμα.
  • Προσθέτουμε από πάνω τα ψιλοκομμένα ροδάκινα και από πάνω καλύπτουμε με το υπόλοιπο ¼ της ζύμης.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 με 35 λεπτά.
  • Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει.

Πηγή - sidagi.gr