ΜΕΝΟΥ

Pages

Η μπριζόλα του Έκτορα


Μία παλιά οικογενειακή συνταγή για ψητές μπριζόλες από τον Εκτορα Μποτρίνι



 




Υλικά
  • 4 μπριζόλες
  • 1 It καλό ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια κομμένα σε κύβους
  • 1/2 πορτοκάλι κομμένο σε κύβους
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 ματσάκι δεντρολίβανο
  • 2 σκ. σκόρδο
  • Κόκκοι πιπεριού σπασμένοι
  • 2 φύλλα φασκόμηλο
  • Λίγο θυμάρι


~ ¤ ~


Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα αφήνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα.
  • Την επόμενn μέρα μαρινάρουμε τις μπριζόλες για δύο περίπου ώρες, χωρίς αλάτι.
  • Τις ψήνουμε στα κάρβουνα σκεπάζοντάς τες με φύλλα συκιάς.
  • Μόλις ψηθούν, τις βρέχουμε λίγο με τη μαρινάδα και, τέλος, προσθέτουμε λίγο χοντρό αλάτι. 
  • Προσέχουμε μόνο να μην πέσει στο κρέας το γάλα από τα φύλλα της συκιάς, γιατί θα το πικρίσει.
  • Σας βλέπω τώρα αληθινούς καρνιβόρους να απολαμβάνετε μια μπουκιά, τρυφερής, αρωματικής, ψημένης στα κάρβουνα μπριζόλας, και πίνω στnv υγειά σας ένα Shiraz, το τέλειο συμπλήρωμα!


Πηγή - AθηνόραμαUmami.gr