ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτες µε ανάμεικτα λαχανικά και σάλτσα γιαουρτιού

Ένα διαφορετικό «σάντουιτς» με λίγες θερμίδες. Το τυλίγουμε με μεμβράνη και το παίρνουμε στο γραφείο ή και στην παραλία.



Προετοιμασία 15΄ 
Ψήσιμο 5-6΄




Υλικά για 2 μερίδες
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
  • 2 μέτρια κολοκύθια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα, κομμένη σε λεπτές λωρίδες
  • το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές λωρίδες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα
  • χοντρό αλάτι
  • 2 τορτίγιες ή αραβικές πίτες (στα σούπερ μάρκετ)

Για τη σάλτσα γιαουρτιού
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • το χυμό από 1 λάιμ

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Στρώνουμε ένα ταψάκι με λαδόκολλα και απλώνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης, τα κολοκύθια, τη μελιτζάνα και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 
  • Τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο, τα πασπαλίζουμε με την πάπρικα και λίγο χοντρό αλάτι, τα ανακατεύουμε ώστε να λαδωθούν και να καρυκευτούν καλά.
  • Ψήνουμε για περίπου 5 - 6 λεπτά (ανάλογα με το πάχος που τα έχουμε κόψει), μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν. 
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το χυμό από 1 λάιμ και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε ελαφρώς τις τορτίγιες ή τις αραβικές πίτες, μοιράζουμε τα ψημένα λαχανικά και τις τυλίγουμε σφιχτά. 
  • Συνοδεύουμε με τη δροσερή σάλτσα γιαουρτιού ή βάζουμε μέρος αυτής μέσα στις πίτες.


Πηγή - γαστρονόμος