ΜΕΝΟΥ

Pages

Γίγαντες

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Μαγειρική Πανδαισία
Μερίδες : ??.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο ??΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Γίγαντες, το καλύτερος εκπρόσωπος της οικογένειας των οσπρίων.

Συστατικά
  • 1/2 κιλό γίγαντες
  • 1 κρεμμύδι ξερό μέτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο 1 φλιτζανάκι του καφέ
  • 2 με 3 κλαράκια άνηθο ψιλοκομμένο
  • Λίγο νερό

Τρόπος παρασκευής
  • Από το προηγούμενο βράδυ έχουμε βάλει σε μια κατσαρόλα με νερό τους γίγαντες να μουσκέψουν.
  • Την επόμενη μέρα χύνουμε το νερό και βάζουμε καινούργιο και βάζουμε να βράσουν μέχρι να δούμε ότι έχουν μαλακώσει.
  • Προσοχή να καλύπτει το νερό τους γίγαντες για να βράσουν καλά!
  • Όταν είναι έτοιμοι σουρώνουμε και ρίχνουμε τους γίγαντες σε ένα ταψί νούμερο 30 cm.
  • Προσθέτουμε τον πελτέ, το αλάτι, το πιπέρι , τον άνηθο και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σκόρδο και λίγο νερό.
  • Αφήνουμε να ψηθούν μέχρι να ροδίσουν σε προθερμασμένο φούρνο στους 250 βαθμούς.


Πηγή - mageirikipandaisia.wordpress.com