ΜΕΝΟΥ

Pages

Αφράτα μπιφτέκια με πατάτες φούρνου


Αγαπημένο φαγητό για όλη την οικογένεια. Αφράτα, μαλακά μπιφτέκια με μελωμένες πατάτες. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

Χρόνος Προετοιμασίας : 15 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος : 90 λεπτά




~ ~ ~ ~ ~ Υλικά ~ ~ ~ ~ ~
Για 5 μερίδες
Για τα μπιφτέκια
  • 1 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
  • 2 κρεμμύδια τριμμένα
  • 2 ντομάτες τριμμένες
  • 3 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουσκεμένο
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τις πατάτες φούρνου
  • 8 πατάτες
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 2 λεμόνια (χυμός)
  • ½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι


~ ~ ~ ~ ~ Εκτέλεση ~ ~ ~ ~ ~
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε κυδωνάτες ή σε χοντρές φέτες. 
  • Τις βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό. 
  • Τις ανακατεύουμε πολύ καλά να λαδωθούν παντού. 
  • Τις αδειάζουμε σε ταψί καθώς και όλα τα υγρά που υπάρχουν στο μπολ. 
  • Περιχύνουμε με το νερό και ψήνουμε στους 200°C για 1 ώρα σκεπασμένες, μέχρι να μαλακώσουν. 
  • Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια. 
  • Βάζουμε τον κιμά σε μπολ, τρίβουμε τα κρεμμύδια και τις ντομάτες μέσα στον κιμά γιατί χρειαζόμαστε όλα τα υγρά τους. 
  • Στραγγίζουμε το ψωμί και το ψιχουλιάζουμε στον κιμά. 
  • Προσθέτουμε τη ρίγανη, το αλατοπίπερο, το ξίδι και το ελαιόλαδο. 
  • Ζυμώνουμε πολύ καλά για ν’ αφρατέψει το μείγμα καλά. 
  • Αν είναι σφιχτό, ραντίζουμε με λίγο νερό. 
  • Πλάθουμε σε 10 ή 12 κομμάτια και τα αραδιάζουμε πάνω στις ήδη ψημένες πατάτες. 
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για 30΄ αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο.

Πηγή - argiro.gr