ΜΕΝΟΥ

Pages

Καλαμαράκια με σάλτσα ντομάτας

Πλούσιο ορεκτικό με άρωμα θαλασσινών στη κουζίνα σας


Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1/2 κιλό ντομάτε φρέσκιες τριμμένες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 λεμόνι
  • 1 κιλό καλαμαράκια
  • 3/4 φλυτζανιού φυτική μαργαρίνη λιωμένη ή φυτικό λάδι
  • 1 ποτήρι λευκό κρασί

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Αφού έχετε αφαιρέσει τα εντόσθια των καλαμαριών και το κεφάλι, τα βάζετε σε μια λεκάνη με άφθονο νερό και αλάτι και τα ξεπλένεται καλά.
  • Στη συνέχεια τα τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με φυτική μαργαρίνη και τα σβήνετε με το λευκό κρασί.
  • Προσθέτετε τη ντομάτα, το μαϊντανό και το πιπέρι και αφήνετε να σιγοβράσουν για 45 λεπτά ώσπου να μαλακώσουν.
  • Σερβίρετε με λεμόνι και με νηστίσιμο ψωμί με ελιές.

Πηγή - sidagi.gr