ΜΕΝΟΥ

Pages

Κόμπλερ ροδάκινο

Ζουμερό και εύκολο γλυκό με καλοκαιρινά φρούτα!



 Απαιτούμενος χρόνος: 30 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
Για τη γέμιση
  • 4-6 ροδάκινα κομμένα σε φέτες
  • Ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο

Για την επικάλυψη
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για τη γέμιση
  • Βάζουμε τα ροδάκινα, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα, και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε για 10 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Για την επικάλυψη
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Κόψτε το βούτυρο με ένα μπλέντερ ζύμης ή πιρούνι (ή ακόμα και τα δάχτυλά σας) και ανακατέψτε το με το μείγμα μέχρι να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα.
  • Χρησιμοποιήστε ένα πιρούνι για να ανακατέψετε το αυγό και το γάλα και ρίξτε το μέσα στη ζύμη ανακατέψτε το μέχρι η ζύμη να υγρανθεί.
  • Με μεγάλες κουταλιές, ρίχνετε το μείγμα πάνω από τα ροδάκινα. 
  • Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 30 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να ροδίσει. 
  • Αφήνετε να κρυώσει και σερβίρετε.

Πηγή - sidagi.gr