ΜΕΝΟΥ

Pages

Tρίο χοιρινού σουβλάκι με ντομάτα


Tρίο χοιρινού σουβλάκι με ντομάτα… να την πιεις στο ποτήρι


 









Υλικά (για 1 σουβλάκι)
  • 1 κομμάτι παντσέτα χοιρινή
  • 1 κομμάτι ψαρονέφρι
  • 1 κομμάτι χοιρινός λαιμός

Ντομάτα
  • 2 ντομάτες
  • ½ κλαράκι σέλερι
  • ½ τσίλι
  • 2 φύλλα βασιλικού
  • 1 σταγόνα Αngostura bitter
  • 1 σταγόνα Worcestershire sauce
  • 2 κόκκοι γλυκάνισο

Γαλέτα αρωματικών
  • Tρίμα από ψίχα ξερού ψωμιού
  • Mείγμα ψιλοκομμένων μυριστικών σε ίση αναλογία: θυμάρι, ελάχιστο φασκόμηλο, δεντρολίβανο, βασιλικός, σκόρδο
  • Αλάτι, πιπέρι
~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Βάζετε όλα τα υλικά «για την ντομάτα» στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. 
  • Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα τουλπάνι όλο το βράδυ. 
  • Αυτό που θα μείνει είναι ένας λευκός χυμός ντομάτας. 
  • Τον σερβίρετε σε ένα σφηνάκι μαζί με ψιλοκομμένο σέλερι, λίγο βασιλικό, 2-3 κόκκους γλυκάνισο και ένα κομματάκι φλούδας λεμονιού, κομμένο σε κύκλο σε μέγεθος εικοσάλεπτου.
  • Περνάτε τα κομμάτια του κρέατος, κομμένα σε κυβάκια 2x2 εκ. σε σουβλάκι και τα ψήνετε στη σχάρα και από τις τέσσερις πλευρές. 
  • Όταν θα είναι ψημένα, τα περνάτε από το μείγμα της γαλέτας αρωματικών, τα ψήνετε για άλλα 3 λεπτά και τα σερβίρετε μαζί με ένα σφηνάκι λευκό χυμό ντομάτας.


Συνταγή από τον σεφ Έκτορα Μποτρίνι

Πηγή - ΑθηνόραμαUmami.gr