ΜΕΝΟΥ

Pages

Τάρτα με φέτα και πιπεριές Φλωρίνης

Λαχταριστή και καλοκαιρινή τάρτα με τυριά για όλες τις ώρες



 




Υλικά για 4-6 άτομα
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 μεγάλες μαύρες ελιές
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 1 κρόκο αυγού
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • για τη γέμιση της πίτας:
  • 200 γραμμάρια φρέσκο τυρί κρέμα
  • 1 φλιτζάνι βαρελίσια φέτα σε τρίμματα
  • 4 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 4 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα 4
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο


~ ¤ ~
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολ, κοσκινίζουμε 2 κούπες αλεύρι με μια πρέζα αλάτι.
  • Στη συνέχεια μέσα στο αλεύρι σχηματίζουμε μια λακκούβα.
  • Ανοίγουμε το φούρνο στις αντιστάσεις και τον προθερμαίνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
  • Σε ένα πιάτο χτυπάμε το αυγό, τον κρόκο αυγού με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και 1 κουταλιά της σούπας νερό.
  • Αφαιρούμε το κουκούτσι από τις ελιές και τις ψιλοκόβουμε.
  • Προσθέτουμε το μείγμα από το πιάτο και τις ελιές στο αλεύρι και αρχίζουμε να ζυμώνουμε.
  • Για να διευκολυνθούμε στο ζύμωμα καλό είναι να αλευρώσουμε μια επιφάνεια στον πάγκο της κουζίνας και να ζυμώσουμε πάνω σε αυτή.
  • Συνεχίζουμε να ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια μας.
  • Μόλις είναι έτοιμη,την καλύπτουμε με μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
  • Αλείφουμε με λάδι ένα μικρό ταψί και μέσα σε αυτό ανοίγουμε τη ζύμη.
  • Στόχος μας είναι καθώς ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο είτε με τον πλάστη είτε με τα χέρια μας να καλυφθούν τα τοιχώματα και η βάση του ταψιού.
  • Στη συνέχεια σκεπάζουμε το ταψί με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά ώστε το ζυμάρι της πίτας μας να παγώσει.
  • Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε στα 4.
  • Στη συνέχεια τις βάζουμε σε σχάρα και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 με 15 λεπτά.
  • Όταν είναι έτοιμες, τις βγάζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά ώστε να κρυώσουν για να μπορέσουμε να τις ξεφλουδίσουμε.
  • Τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες.
  • Βγάζουμε το ζυμάρι από το ψυγείο και το ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά,χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 170 βαθμούς και το αφήνουμε.
  • Χτυπάμε στο μίξερ 200 γραμμάρια τυρί κρέμα.
  • Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι βαρελίσια φέτα σε τρίμματα, 2 αυγά και 4 κουταλιές της σούπας γάλα και τα χτυπάμε και αυτά μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Τέλος προσθέτουμε τις κομμένες πιπεριές και το βασιλικό για να ενωθούν και αυτά στο μείγμα και ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στην τάρτα που έχει μισοψηθεί και ψήνουμε για άλλα 25 λεπτά.


Πηγή - sidagi.gr