ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι κρασάτο

Λαχταριστό και μυρωδάτο φαγητό για όλη την οικογένεια

 







Υλικά για 4-6 άτομα
  • 2 με 2 ½ κιλά χταπόδι
  • 1 φλιτζάνι ξίδι
  • 200 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια κόκκινο ξηρό κρασί
  • 3 κουταλιές της σούπας ξίδι
  • 1 κουταλιά της σούπας ντοματοπελτές
  • 1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • Αλατοπίπερο
  • 1 συσκευασία κοφτό μακαρονάκι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Πλένετε το χταπόδι καλά και το ρίχνετε σε μια κατσαρόλα με το ξίδι, χωρίς νερό. 
  • Σκεπάζετε και το αφήνετε βράσει για 1 ½ με 2 ώρες, μέχρι να μαλακώσει. 
  • Στη συνέχεια το βγάζετε απ τη κατσαρόλα και το κόβετε σε χοντρά κομμάτια, κατόπιν το ξανά ρίχνετε στη κατσαρόλα και προσθέτετε το λάδι, το κρεμμύδι και τηγανίζετε για 5 λεπτά.
  • Προσθέτετε το κρασί, το ξίδι, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη, τα φύλλα δάφνης και 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό. 
  • Αλατοπιπερώνετε, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 με 40 λεπτά ακόμα μέχρι να μαλακώσει καλά το χταπόδι και να μείνει με τη σάλτσα του. 
  • Προσθέστε το κοφτό μακαρονάκι 10 λεπτά πριν τελειώσει το βράσιμο και ανακατεύετε.

Απαιτούμενος χρόνος: 160 λεπτά

Πηγή - sidagi.gr