ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπρουσκέτες με κρέμα φέτας

Λαχταριστές μπρουσκέτες φέτας


Προετοιμασία 15΄
Αναμονή 1 ημέρα






Υλικά για 8 μερίδες
  • 200 γρ. φρέσκο γάλα 650 γρ.
  • φέτα σκληρή, μετρίως αλμυρή
  • 1 κοφτό κουτ. γλυκού μαστίχα κοπανισμένη σε σκόνη (ή 3-4 σταγόνες μαστιχέλαιο, που βρίσκουμε στα mastihashop και σε επιλεγμένα μπαχαράδικα)
  • πιπέρι λευκό, φρεσκοτριμμένο


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Ετοιμάζουμε την κρέμα φέτας από την προηγούμενη ημέρα, γιατί πρέπει να μείνει αρκετές ώρες στο ψυγείο ώστε να σφίξει. 
  • Ζεσταίνουμε το φρέσκο γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις ξεκινήσει ο βρασμός το αποσύρουμε αμέσως από τη φωτιά. 
  • Προσθέτουμε τη σκόνη μαστίχας (αν έχουμε μαστιχέλαιο, θα το βάλουμε αργότερα) και ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί. 
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στο μπλέντερ.
  • Προσθέτουμε αμέσως το καυτό γάλα (και το μαστιχέλαιο σε αυτή τη φάση) και ανακατεύουμε στη γρήγορη ταχύτητα, έως ότου προκύψει μια λεία κρέμα (άλειμμα). 
  • Βάζουμε το μείγμα σε μπολ, προσθέτουμε πιπέρι, ανακατεύουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για όλο το βράδυ, σκεπασμένο με μεμβράνη.


Συμβουλές
  • Η κρέμα φέτας είναι θαυμάσιο άλειμμα για φρυγανισμένο ψωμί ή παξιμάδι. Αφού αλείψουμε την ποσότητα που επιθυμούμε πάνω στο υπόστρωμα της αρεσκείας μας, γαρνίρουμε με λίγα φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης ή ρίγανη του βουνού τριμμένη και λίγες σταγόνες καλό ελαιόλαδο.
  • Το όλον (ψωμί-κρέμα) ή σκέτη η κρέμα μπορεί να συνοδεύσει μια θερινή ντοματοσαλάτα ή ντοματόσουπες ζεστές ή κρύες (γκασπάτσο) ή λαδερά ή πιάτα οσπρίων (σούπες ή σαλάτες). Επίσης, μπορεί να αντικαταστήσει τη φέτα που βάζουμε στους καλοκαιρινούς ντάκους.


Πηγή - γαστρονόμος