ΜΕΝΟΥ

Pages

Σαλάτα ζυμαρικών με πικάντικη σάλτσα ελιάς και μοτσαρέλα



 Σαλάτα ζυμαρικών για το μεσημεριανό σας.










Υλικά για 8 άτομα 
  • 500 γρ. ζυμαρικά (φουζίλι -βίδες-ή άλλα κοντά ζυμαρικά)
  • 16 τοματίνια κομμένα στη μέση
  • 180 γρ. πράσινες ελιές με κουκούτσι
  • 250 γρ. μπαλάκια μοτσαρέλας (ή μεγαλύτερα κομμάτια)
  • 2 κ.σ. κάππαρη
  • 1 σκ.σκόρδο σε φετάκια
  • 2 φιλετάκια αντζούγιας (ή 1 κ.σ. πάστα αντζούγιας)
  • 1 κ.σ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 2 κ.σ. φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης
  • 2 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλ.τσ. ε.π. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ξίδι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • αλάτι, πιπέρι


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις χωρίζουμε στα ίσα σε δύο μπολ. 
  • Βάζουμε στο μπλέντερ τις μισές ελιές, το σκόρδο, τις αντζούγιες ή την πάστα, την κάππαρη, μουστάρδα, ξίδι, μπούκοβο και ψιλοκόβουμε. 
  • Ενώ το μπλέντερ δουλεύει προσθέτουμε σταδιακά το ελαιόλαδο, ώστε να γίνει μια πηχτή σάλτσα. 
  • Τη μεταφέρουμε σε βαθύ δοχείο και προσθέτουμε τις υπόλοιπες ελιές. 
  • Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε πιπέρι. 
  • Καλύπτουμε με μεμβράνη και διατηρούμε στο ψυγείο (η σάλτσα αυτή μπορεί νε γίνει μέχρι και 2 μέρες νωρίτερα). 
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά. 
  • Τα μεταφέρουμε σε μεγάλη σαλατιέρα. Τα ανακατεύουμε με 2 κ.σ. από τη σάλτσα και τα αφήνουμε να κρυώσουν τελείως. 
  • Οταν πρόκειται να σερβίρουμε, ανακατεύουμε καλά με τα ζυμαρικά τη σάλτσα ελιάς. 
  • Προσθέτουμε τα τοματίνια, τη ρίγανη, τα μπαλάκια ή τα κομμάτια της μοτσαρέλας, και ανακατεύουμε ελαφρά. 
  • Γαρνίρουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.


Πηγή - ΑθηνόραμαUmami.gr