ΜΕΝΟΥ

Pages

Πίτσα με καλαμπόκι και φέτα


Αν περιμένετε παρέα στο σπίτι, τότε αυτή η πίτσα θα σας λύσει τα χέρια








Υλικά για 4-6 άτομα
  • 400 γραμμάρια ζύμη για πίτσα εμπορίου
  • 1 κιλό κρεμμύδι
  • 5 ντομάτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γραμμάρια ελιές χωρίς κουκούτσια ή πάστα ελιάς
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Θυμάρι
  • 150 γραμμάρια φέτα
  • 150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
  • 200 γραμμάρια σαλάμι μπύρας
  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι στραγγισμένο
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Κόβετε σε λεπτές φέτες και τα σκόρδα σε χοντροκομμένες. 
  • Πλένετε και κόβετε τις ντομάτες. 
  • Σ’ ένα τηγάνι, ζεσταίνετε το λάδι και βάζετε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ψήνετε για 30 λεπτά σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία, έως ότου τα κρεμμύδια μαλακώσουν.
  • Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. 
  • Σ’ ένα βουτυρωμένο ταψί ρίχνετε το έτοιμο ζυμάρι και χτυπάτε με το πιρούνι.
  • Ρίχνετε τα κρεμμύδια από πάνω, τις ντομάτες, τις ελιές, τις φέτες από σαλάμι, τα μανιτάρια, το καλαμπόκι και πασπαλίζετε με την τριμμένη φέτα και παρμεζάνα.
  • Ψήνετε στους 200 βαθμούς για περίπου 25 λεπτά.
  • Η συνταγή αναφέρεται για έτοιμη ζύμη πίτσας, αλλά παρόλα αυτά μπορείτε να παρασκευάσετε σπιτική ζύμη πίτσας.


Πηγή - sidagi.gr