ΜΕΝΟΥ

Pages

Γεμιστά ντοματάκια


Φανταστικά ντοματάκια που θα ξετρελάνουν τους φίλους σας.


 







Υλικά
  • 15-20 μικρά ντοματάκια από τσαμπί
  • 1 αβοκάντο ώριμο, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 κγ χυμό λεμονιού
  • 1/4 κούπας μαγιονέζα
  • 8 φέτες μπέικον
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1 φλ.τσ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Με ένα μαχαίρι κόβουμε το πάνω μέρος από τα ντοματάκια και αφαιρούμε το εσωτερικό τους με κουταλάκι. 
  • Τα τοποθετούμε ανάποδα πάνω σε μια επιφάνεια με στρωμένο χαρτί κουζίνας για 15 λεπτά για να στραγγίξουν. 
  • Στο μεταξύ, ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και ψήνουμε το μπέικον μέχρι ροδίσει και να γίνει τραγανό. 
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και το σπάζουμε σε πολύ μικρά κομματάκια. 
  • Σε ένα μπολ τοποθετούμε το αβοκάντο με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. 
  • Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, το κρεμμύδι και το μπέικον και ανακατεύουμε. 
  • Με ένα κουτάλι του γλυκού αδειάζουμε μικρή ποσότητα μείγματος μέσα στα ντοματάκια και τοποθετούμε στο ψυγείο για 1 ώρα. 
  • Σερβίρουμε κρύα με λίγο μαϊντανό επάνω.

Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr