ΜΕΝΟΥ

Pages

Καρότα με μπαλσάμικο

Εύκολο ορεκτικό με γλυκά καρότα


Απαιτούμενος χρόνος: 50 λεπτά





Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο ή θυμάρι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι Χυμό από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • 1 κουταλιά του γλυκού μέλι
  • 1 κουταλιά της σούπας μπαλσάμικο
  • 700 γραμμ. καρότα καθαρισμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Με ένα λεπτό μαχαίρι καθαρίζουμε τα καρότα και τα κόβουμε κατά μήκος σε φέτες κι έπειτα σε μακρόστενα, μεγάλα μπαστουνάκια.
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις. 
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε ταψάκι στο φούρνο για λίγα λεπτά, να λιώσει το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, το δεντρολίβανο ή το θυμάρι κι αλατοπιπερώνουμε καλά. Ανακατεύουμε, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Ανακατεύουμε το μέλι, τη μουστάρδα και το χυμό πορτοκαλιού και τα προσθέτουμε στα καρότα. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και τα αφήνουμε να ψηθούν για 20 λεπτά, έως ότου μαλακώσουν.
  • Τέλος προσθέτουμε το ξύσμα και στύβουμε από πάνω λίγο φρέσκο πορτοκάλι. 
  • Ανακατεύουμε και σερβίρουμε.


Πηγή - sidagi.gr