ΜΕΝΟΥ

Pages

Σπιτικά νιόκι πατάτας με σάλτσα ντομάτας και βαιλικό

Φτιάξτε σπιτικά νιόκι πατάτας και συνοδέψτε τα με φρέσκια σάλτσα ντομάτας με σπανάκι και τυρί








Υλικά για 2-4 άτομα
Για τα νιόκι πατάτας
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλάκι του γλυκού νερό
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 μεγάλα κρόκοι αυγών
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1/8 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 2 φυλαράκια βασιλικό ψιλοκομμένο

Για τη σάλτσα
  • 250 γραμμάρια σπανάκι
  • 1 συσκευασία πασάτα ντομάτας
  • 250 γραμμάρια ρικότα
  • 2/3 του φλιτζανιού παρμεζάνα τριμμένη


~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για το νιόκι πατάτας
  • Βράζετε τις πατάτες με το φλούδι, να μαλακώσουν για περίπου 35 λεπτά. 
  • Τις βγάζετε από τη φωτιά, τις ξεφλουδίζετε και τις περνάτε από την πρέσα. 
  • Ανακατεύετε με τα αυγά, αλάτι, μοσχοκάρυδο, νερό και προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέχρι να πάρετε μια λεία ζύμη.
  • Παίρνετε κομμάτια από τη ζύμη και φτιάχνετε κορδόνια διαμέτρου 1 εκ περίπου.
  • Τα κόβετε σε κομμάτια μήκους 2 – 2,5 εκ, τα οποία περνάτε από τις μύτες ενός πιρουνιού για να κάνετε τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις.

Για τη σάλτσα
  • Ανάβουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Σ' ένα πυρίμαχο σκεύος ανακατεύουμε τα νιόκι μαζί με τη ντομάτα, το σπανάκι και τη ρικότα.
  • Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 25 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως με φυλλαράκια βασιλικού.




Πηγή - sidagi.gr