ΜΕΝΟΥ

Pages

Κοτόπουλο φούρνου καλοκαιρινό



Με τον ίδιο τρόπο μπορείτε να φτιάξετε αυτό το φαγητό σε ρηχή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά.


Προετοιμασία 20΄ 
Μαγείρεμα περίπου 1 ώρα




Υλικά για 4 με 6 μερίδες
  • 1 κοτόπουλο, σε κομμάτια
  • 1 κιλό κολοκύθια μέτρια
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορος, χονδροκοπανισμένος
  • αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
  • 150 ml ελαιόλαδο



~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και ρίγανη. 
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180° C. 
  • Κόβουμε στη μέση, κατά μήκος τα κολοκύθια και με κουταλάκι αφαιρούμε τα σπόρια. και τα κόβουμε μπαστουνάκια, όσο μπορούμε πιο λεπτά. 
  • Ετοιμάζουμε και τις πιπεριές, αφαιρούμε κοτσάνια και σπόρια και τις κόβουμε και αυτές μπαστουνάκια. 
  • Βάζουμε στο ταψί τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές μαζί με τον άνηθο και τα αλατοπιπερώνουμε. 
  • Τα απλώνουμε ομοιόμορφα στο ταψάκι και τοποθετούμε από πάνω τα κομμάτια του κοτόπουλου. 
  • Το ταψί πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε το κοτόπουλο να σκεπάζει όλα τα κολοκύθια.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι και τον μαραθόσπορο, τα χτυπάμε με ένα πηρουνάκι και περιχύνουμε με αυτό το φαγητό. 
  • Ψήνουμε για περίπου 1 ώρα, μέχρι το κοτόπουλο να είναι ξεροψημένο και το υπόστρωμα από κολοκύθια, μαλακό και μυρωδάτο. Τότε, το φαγητό θα είναι επιτυχημένο. 
  • Δεν προσθέτουμε νερό στο ψήσιμο γιατί τα κολοκύθια θα αφήσουν τα δικά τους υγρά.

Συμβουλές
  • Επιλέξτε τον τρόπο μαγειρέματος κόψτε όμως το κοτόπουλο σε κομμάτια, δηλαδή το μπούτι στα δύο, το ίδιο και το στήθος.
  • Το ίδιο φαγητό, μπορείτε να κάνετε με μπιφτεκάκια.

Πηγή - γαστρονόμος