ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με μπέικον και σπαράγγια


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 25΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬

Λαχταριστή φριτάτα με λαχανικά και μπέικον για όλες τις ώρες


Υλικά

  • 2 ασπράδια αυγών
  • 2 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκκομένα
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
  • 1 κουταλιά της σούπας σχοινόπρασσο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Πιπέρι
  • 150 γραμμάρια γραβιέρα
  • 1 ματσάκι σπαράγγια καθαρισμένα
  • 5 λωρίδες ψιλοκομμένες
  • 8 ολόκληρα αβγά
  • 2 βρασμένες πατάτες κομμένες σε ροδέλες

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τα αβγά και προσθέτουμε το γάλα και το πιπέρι.
  • Ρίχνουμε στα χτυπημένα αβγά τα τυριά, τα σπαράγγια, το μπέικον, το κρεμμύδι, το βασιλικό και το σχοινόπρασο.
  • Ρίχνουμε ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και όταν ζεσταθεί προσθέτουμε το μείγμα των αβγών μαζί με τις πατάτες.
  • Αφήνουμε τη φριτάτα να σιγοψηθεί για 5 λεπτά και μετά τη βάζουμε στο φούρνο για 5 λεπτά ακόμα.

Πηγή - sidagi.gr