ΜΕΝΟΥ

Pages

Ριζότο με πέστο ρίγανης

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi,gr
Μερίδες : Για 2-4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Περίπου 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Υλικά

  • 200 γραμμάρια ρύζι Καρολίνα
  • 1 φλιτζάνι φρέσκια ρίγανη
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
  • 1/2 φλιτζάνι αμύγδαλα
  • 50 γραμμάρια φέτα ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • αλατοπίπερο

Εκτέλεση
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, τη φρέσκια ρίγανη, τα αμύγδαλα, αλάτι, πιπέρι και γυρνάμε τον διακόπτη μια-δυο φορές για να πολτοποιηθούν ελαφρώς τα υλικά.
  • Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα για 2 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τη φέτα και δουλεύουμε το μείγμα ώσπου να ομογενοποιηθεί.
  • Βράζουμε το ρύζι για 10 λεπτά με λίγο αλάτι και πιπέρι και στραγγίζουμε.
  • Σε άλλη κατσαρόλα βράζουμε το κολοκυθάκι για 10 λεπτά μέχρι να μαλακώσει για το σερβίρισμα.
  • Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε το πέστο και ανακατεύουμε απαλά.
  • Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε το αλατοπίπερο, αν χρειάζεται.

Πηγή - sidagi.gr