ΜΕΝΟΥ

Pages

Χειροποίητα ραβιόλια γεμιστά με τυρί και σάλτσα ντομάτας


Φτιάξτε σπιτικά ραβιόλια γεμιστά με φέτα για το μεσημεριανό σας



Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά




Υλικά για 2-4 άτομα
Για τη ζύμη
  • 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • 2 κοφτές κουταλιές του γλυκού αλάτι
  • πιπέρι

Για τη γέμιση
  • 1 αυγό
  • 500 γραμμάρια φέτα

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 600 γραμμάρια ντομάτα
  • 1/3 ματσάκι άνηθο
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανό
  • πολύ λίγο βασιλικό
  • 50 γραμμάρια ελιά τριμμένη
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 5 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ρίγανη

~ ¤ ~

Εκτέλεση
Για τη ζύμη

  • Ανακατεύετε όλα τα υλικά και προσθέτετε σιγά- σιγά νερό μέχρι να γίνει μία ζύμη σφιχτή και που να μην κολλάει στα χέρια.
  • Αφήνετε τη ζύμη μία ώρα σκεπασμένη να ξεκουραστεί.
  • Στη συνέχεια χωρίζετε τη ζύμη σε 6-8 κομμάτια. 
  • Να έχετε κοντά σας ένα πιατάκι με λίγο αλεύρι ώστε εάν τυχόν η ζύμη είναι λιγάκι υγρή να περνάτε κάθε κομμάτι με λίγο αλεύρι να τ' απορροφήσει.
  • Κάθε κομμάτι το ισιώνετε στους κυλίνδρους της μηχανής για μακαρόνια.
  • Η μηχανή μου έχει 6 θέσεις για ίσιωμα. Πέρασα το ζυμάρι 2-3 φορές από τη θέση που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο άνοιγμα κι άλλες 2-3 από τη μεσαία θέση.
  • Κόβετε στρογγυλά κομμάτια από την ισιωμένη ζύμη.

Για τη ζύμη- συναρμολόγηση
  • Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αυγό και προσθέτετε τη φέτα τριμμένη σταδιακά ανακατεύοντας.
  • Γεμίζετε τα ραβιόλια στο κέντρο τους, τα κλείνετε σε μεσοφέγγαρο και με ένα πιρούνι και λίγο νεράκι ασφαλίζετε την άκρη ώστε να μην ανοίξουν.
  • Ευκολότερη λύση είναι τα ειδικά πλαστικά εξαρτήματα για πιτάκια που κυκλοφορούν σε διάφορα μεγέθη.
  • Η μία τους πλευρά χρησιμεύει ως κουπ-πατ, ενώ στην άλλη, ακουμπάτε το κομμάτι της ζύμης, βάζετε τη γέμιση, κλείνετε και έτοιμο το ραβιόλι.
  • Τα βράζετε για 5-6 λεπτά και τα σερβίρετε με σάλτσα ντομάτας.

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • Σε μια κατσαρόλα και σε αλατισμένο νερό βράζουμε τα ραβιόλια, τα σουρώνουμε και τα φυλάμε στη κατσαρόλα αφού τα λαδώσουμε λίγο, για να μην κολλήσουν
  • Αποφλοιώνουμε την ντομάτα και την τρίβουμε, λιώνουμε επίσης και τις ελιές, ψιλοκόβουμε τα μυρωδικά μας και τα προσθέτουμε μαζί με το σκόρδο στην κρύα σάλτσα μας.


Πηγή - sidagi.gr