ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με κοτόπουλο και μυρωδικά



Λαχταριστό σάντουιτς για όλες τις ώρες


Προετοιμασία 15΄
Ψήσιμο περίπου





Υλικά για 4 μερίδες
  • 1 φρατζόλα χωριάτικο ψωμί ή άλλο ψωμί της αρεσκείας μας
  • 1 φιλέτο από στήθος κοτόπουλου, σε λεπτές λωρίδες
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου βασιλικού, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός, τριμμένος)
  • 1 κουτ. σούπας φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένα την τελευταία στιγμή για να μη μαυρίσουν (ή 1 κουτ. γλυκού ξερός δυόσμος, τριμμένος)
  • 60 γρ. μαγιονέζα (για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορούμε να βάλουμε γιαούρτι στραγγιστό ανακατεμένο με 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο)
  • 8 ντοματίνια, κομμένα στα 2
  • ελαιόλαδο αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι


~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει πάρα πολύ καλά. 
  • Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε τις λωρίδες του κοτόπουλου και τις σοτάρουμε για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. 
  • Μετριάζουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να ψήνουμε το κοτόπουλο για άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να γίνει και στο εσωτερικό του. 
  • Ελέγχουμε κόβοντας ένα κομμάτι και αν είναι ροζ στο εσωτερικό του, προσθέτουμε 1-2 κουτ. σούπας νερό στο τηγάνι και ψήνουμε για λίγο ακόμη.
  • Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει. 
  • Κόβουμε τη φρατζόλα σε τέσσερα ίσα κομμάτια, ανοίγουμε το καθένα στη μέση και το αλείφουμε με τη μαγιονέζα (ή το γιαούρτι). 
  • Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά, μοιράζουμε τα ντοματίνια και τα κομμάτια του κοτόπουλου και κλείνουμε τα σάντουιτς. 
  • Τα τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο ή με χαρτί κουζίνας για να μη χυθούν τα υλικά.



Συμβουλές
  • Αυτό το απλό σνακ μπορεί να γίνει ολοκληρωμένο γεύμα αν συνδυαστεί με μια ντοματοσαλάτα το καλοκαίρι, μια μπροκολοσαλάτα το χειμώνα ή όποια άλλη σαλάτα μας αρέσει.
  • Μια τηγανιά πατάτες, λεπτοκομμένες σαν τσιπς και τηγανισμένες σε καυτό ελαιόλαδο μέχρι να γίνουν τραγανές, θα ενθουσιάσει τα παιδιά.


Πηγή - γαστρονόμος