ΜΕΝΟΥ

Pages

Ομελέτα με ζαμπόν και καλαμπόκι

Λαχταριστή και εύκολη ομελέτα για το μεσημεριανό σας με απλά υλικά


Απαιτούμενος χρόνος: 25 λεπτά




Υλικά για 2-4 άτομα
  • 100 γραμμάρια κομμένο ζαμπόν σε κύβους
  • 1 μέτρια πατάτα βρασμένη και κομμένη σε 5-6 ροδέλες
  • 4 αυγά χτυπημένα
  • 45 ml γλυκό κρασί
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία καλαμπόκι κονσέρβα σουρωμένη
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε κύβους
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να βράσει.
  • Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε μέσα τις πατάτες και βράζουμε για 25 λεπτά.
  • Όταν βράσουν τις κόβουμε σε κύβους.
  • Ρίχνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και περιμένουμε να ζεσταθεί.
  • Μόλις ζεσταθεί, βάζουμε μέσα τις πατάτες και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  • Κόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και κρατάμε το πράσινο μέρος.
  • Το ψιλοκόβουμε και το ρίχνουμε στο τηγάνι.
  • Βάζουμε το ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι, το καλαμπόκι και τα χτυπημένα αυγά μέσα στο τηγάνι μαζί με τις πατάτες.
  • Σε 3-4 λεπτά, η ομελέτα, θα αρχίσει να πήζει, τότε τη γυρίζουμε και ρίχνουμε το ζαμπόν, την πιπεριά.
  • Την αφήνουμε να ψηθεί για 2 λεπτά ακόμη από την άλλη πλευρά.
  • Σερβίρουμε την ομελέτα γαρνίροντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


Πηγή - sidagi.gr