ΜΕΝΟΥ

Pages

Φριτάτα με κολοκυθάκια και δυόσμο


¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Tina Webb
Μερίδες : Για 4 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο 8΄- 10΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Η πιο αρωματική καλοκαιρινή ομελέτα.
 

Υλικά
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκύθια, τριμμένα στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και καλά στυμμένα
  • 8 αυγά (κατά προτίμηση βιολογικά)
  • τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, χοντροκομμένα, λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι
  • 120 γρ. φέτα, χοντροτριμμένη

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στο γκριλ με αέρα.
  • Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε τα κολοκύθια και σοτάρουμε για περίπου 2 - 3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να σωθεί μέρος των υγρών τους.
  • Σε ένα βαθύ μπολ χτυπάμε καλά τα αυγά.
  • Προσθέτουμε το δυόσμο, λίγο μπούκοβο και λίγο αλάτι.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι με τα κολοκύθια, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε τη φριτάτα στο φούρνο για 6 - 8 λεπτά, μέχρι να πήξει, να γίνει αφράτη και να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
  • Πασπαλίζουμε τη φριτάτα με τη φέτα, την κόβουμε σε τρίγωνα και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος