ΜΕΝΟΥ

Pages

Χταπόδι στα κάρβουνα ή στην ψησταριά



Χταποδάκι σήμερα στα κάρβουνα! Αλλα αν δεν μπορείτε στα κάρβουνα φτιάξτε το στη σπιτική σας ψησταριά! Θα μυρίσει θάλασσα το σπίτι!!





Υλικά
  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 1 πρέζα Αλάτι
  • Ρίγανη
  • Ελαιόλαδο
  • Λεμόνι

~ ¤ ~

 
Εκτέλεση
  • Αρχικά πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι μας, αφαιρούμε το στόμα, τα μάτια , το στομάχι και το μελάνι. 
  • Βάζουμε το υπόλοιπο σε μια κατσαρόλα με νερό με λίγο αλάτι για να βράσει σε σιγανή φωτιά για λίγο, θέλουμε να μη βράσει πολύ. 
  • Το βγάζουμε από την κατσαρόλα μας το στραγγίζουμε το αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και ρίγανη και το ψήνουμε στα κάρβουνα ή την ψησταριά που έχουμε για 10 με 15 λεπτά γυρίζοντας το 2 με 3 φορές. 
  • Αφού ψηθεί το κόβουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με λαδολέμονο και λίγη ρίγανη.


Πηγή - Μαγειρική Πανδαισία