ΜΕΝΟΥ

Pages

Σκορδάτες µπρουσκέτες µε σαρδέλες



Μερακλίδικες μπρουσκέτες α λα ελληνικά.


Προετοιμασία 10΄ 
Ψήσιμο 3-4΄





Υλικά για 4 μερίδες
  • 3 σκελίδες σκόρδου (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο κοπανισμένο
  • 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 4 χοντρές φέτες ψωμί της αρεσκείας μας
  • 6 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • 8 σαρδέλες ψητές, αν μας έχουν περισσέψει από την προηγουμένη (ανοιγμένες στη μέση και καθαρισμένες από το κεντρικό κόκαλο), ή σαρδέλες του κουτιού

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C στις αντιστάσεις.
  • Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το μπούκοβο, το μαραθόσπορο και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 - 2 λεπτά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  • Αλείφουμε με το μείγμα τις φέτες από το ψωμί της αρεσκείας μας. 
  • Μοιράζουμε στις φέτες τα ντοματίνια, αλατίζουμε, τις βάζουμε σε ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 3 - 4 λεπτά. 
  • Τις ξεφουρνίζουμε, γαρνίρουμε τις μπρουσκέτες με τις σαρδέλες και σερβίρουμε.

Πηγή - γαστρονόμος