ΜΕΝΟΥ

Pages

Brownies


Λαχταριστό γλύκισμα για όλες τις ώρες










Υλικά
  • 140 γρ. σοκολάτα
  • 140 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 8 κ.σ. mayonnaise real Hellmann's κοφτές
  • 40 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. κακάο κοφτές
  • 3 αυγά μεσαία
  • 225 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 2 κ.σ. καρυδόψιχα
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

~ ¤ ~


Εκτέλεση
  • Προετοιμάζουμε το γκριλ για έμμεσο ψήσιμο πάνω από μέτρια θερμοκρασία, με θερμοκρασία σχάρας στους 177 °C περίπου.
  • Λαδώνουμε ελαφρά μία φόρμα πλατιά για κέικ 23 εκατοστών και καλύπτουμε με χαρτί ψησίματος.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και το κακάο.
  • Βάζουμε τη σοκολάτα σε ένα μπολ πάνω από μια κατσαρόλα με ζεστό νερό και το αφήνουμε μέχρι να λιώσει (εναλλακτικά, στον φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια θερμότητα, ανακατεύοντας κατά διαστήματα μέχρι να λιώσει).
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να πήξουν ελαφρά και έπειτα τα χτυπάμε στο μίγμα σοκολάτας.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι στο μίγμα, τη μαγιονέζα και το ψιλοκομμένο καρύδι .
  • Βάζουμε το μίγμα μέσα στο προετοιμασμένο ταψάκι. Τοποθετούμε το ταψάκι πάνω σε έμμεση μέτρια θερμοκρασία, κλείνουμε το καπάκι και ψήνουμε για 25 - 35 λεπτά, μέχρι τα brownie να ξεκολλάνε εύκολα από τα τοιχώματα του ταψιού. Θα έχουν ψηθεί σωστά εάν βυθίσουμε μια οδοντογλυφίδα και βγει καθαρή.
  • Διατηρούμε τη θερμοκρασία του γκριλ όσο το δυνατόν πιο κοντά στους 177 °C
  • Προσεκτικά αφαιρούμε το ταψάκι από το γκριλ.
  • Αφήνουμε να κρυώσει για 15 λεπτά. Κόβουμε σε 16 τετράγωνα.
  • Για ακόμα πιο νόστιμη γεύση, περιχύνουμε σάλτσα φράουλας επάνω στα brownie.


Πηγή - Brownies