ΜΕΝΟΥ

Pages

Double OREO lemon pie


Μία φανταστική λεμονόπιτα από την Αργυρώ









Υλικά συνταγής
Για τη βάση
  • 1 1/2 (278 γρ.) συσκευασία Double OREO
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο (κρύο)

Για την κρέμα λεμόνι
  • 300 γρ. Philadelphia σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • 2 λεμόνια χυμό + ξύσμα
  • 1 κ.γ. ζελατίνη
  • 1 κ.σ. νερό

~ ¤ ~

Εκτέλεση 
  • Αρχικά βγάζουμε την κρέμα από τα Double OREO και τρίβουμε το υπόλοιπο μπισκότο να γίνει σκόνη. 
  • Βάζουμε την ζελατίνη με το νερό σ ένα μπολ και το βάζουμε σε μπεν μαρί να λιώσει. 
  • Ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί. 
  • Παίρνουμε το ξύσμα και το χυμό από τα λεμόνια. 
  • Ενώνουμε το βούτυρο με το τριμμένο OREO και ανακατεύουμε καλά. 
  • Στρώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και παγώνουμε στο ψυγείο τη βάση για λίγα λεπτά. 
  • Αφρατεύουμε το τυρί με σύρμα ή μίξερ και προσθέτουμε την κρέμα από τα OREO, το ζαχαρούχο, τον χυμό και το ξύσμα. 
  • Στη συνέχεια βάζουμε την ζελατίνη και αδειάζουμε την κρέμα στην παγωμένη βάση. 
  • Τοποθετούμε το γλυκό στο ψυγείο να παγώσει καλά και στολίζουμε με OREO.

Πηγή - argiro.gr