ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρόνια με σκόρδο, ελαιόλαδο και ελιές


Η τέλεια ελληνική μακαρονάδα!!!


 









Υλικά
  • 1/2 Κιλό μακαρόνια χοντρά
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 5 με 6 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα
  • Αλάτι – πιπέρι
  • 6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 100 γραμ. ελιές μαύρες
  • 3 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Λίγο νερό
  • Τριμμένο τυρί της αρεσκείας σας

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Αρχικά βράζουμε σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας όπως αναγράφει η συσκευασία.
  • Στη συνέχεια σε ένα μικρό κατσαρολάκι σοτάρουμε το σκόρδο με το ελαιόλαδο, προσθέτουμε και το κρεμμύδι. 
  • Προσθέτουμε και την ψιλοκομμένη ντομάτα μας, το αλάτι – πιπέρι, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε λίγο νερό, τις ελιές μας και τη πρέζα ζάχαρης και το ψιλοκομμένο βασιλικό. 
  • Τέλος αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά. 
  • Αναμιγνύουμε τα μακαρόνια με τη σάλτσα μας και το φαγητό μας είναι έτοιμο!! 
  • Προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.


Πηγή - mageirikipandaisia