ΜΕΝΟΥ

Pages

Μπάρες μπισκότου με καραμέλα και σοκολάτα

 
¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤ ¤

Συνταγή : Sidagi.gr
Μερίδες : Για 4-6 άτομα.
Απαιτούμενος Χρόνος : 30΄.
Βαθμός Δυσκολίας : ✬✬✬


Συστατικά
Για το μπισκότο
  • 1/2 φλιτζάνι (1 ραβδί) βούτυρο 113 γραμμάρια
  • 1/4 ζάχαρη κούπα ζάχαρη 50 γραμμάρια
  • 1 κούπα αλεύρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 128 γραμμάρια

Για την καραμέλα
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη 150 γραμμάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι καλαμποκιού
  • 4 κουταλιές σούπας βούτυρο 57 γραμμάρια
  • 3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος 80 γραμμάρια
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για τη σοκολάτα
  • 1 φλιτζάνι κομματάκια σοκολάτα γάλακτος 150 γραμμάρια

Τρόπος παρασκευής
Για το μπισκότο
  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με ένα πιρούνι μέχρι η ζύμη να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Βάζετε το μείγμα της ζύμης σε πυρέξ και ψήνετε στους 150 βαθμούς μέχρι να αποκτήσει χρυσή επιφάνεια η ζύμη μας.
  • Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τη καραμέλα.

Για την καραμέλα
  • Ανακατέψτε σε ένα τηγάνι ή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τη ζάχαρη και το σιρόπι καλαμποκιού, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Θα λιώσει εύκολα .
  • Στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να αποκτήσει ένα σκούρο χρώμα καραμέλας.
  • Αμέσως μετά προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να κάτσουν οι φουσκάλες.
  • Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα και κάτσουν οι φουσκάλες.
  • Προσθέστε το αλάτι και τη βανίλια.
  • Αφήστε το να κρυώσει λίγο πριν τη ρίξετε πάνω στο μπισκότο.
  • Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι η καραμέλα να σταθεροποιηθεί (τουλάχιστον 20 λεπτά).

Για τη σοκολάτα
  • Ρυθμίστε το φούρνο μικροκυμάτων για περίπου 30% ενέργεια.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα σε περίπου 40 δευτερολέπτων, ανακατεύοντας κάθε φορά μέχρι να μαλακώσει.
  • Περιχύνουμε πάνω στο μείγμα μπισκότου την καραμέλα και μετά ρίχνουμε από πάνω την λιωμένη σοκολάτα και απλώνουμε καλά να καλύψει όλη την επιφάνεια.
  • Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 30 λεπτά και μετά κόβουμε σε ράβδους.
  • Κόψτε σε ράβδους.

Πηγή - sidagi.gr