ΜΕΝΟΥ

Pages

Ψητές γαρίδες σουβλάκι και μαγιονέζα με μέλι και τζίντζερ


Λαχταριστές γαρίδες σουβλάκι












Υλικά
  • 24 ωμές γαρίδες μέτριου-μεγάλου μεγέθους (καθαρισμένες)
  • 2 κσ χυμό λεμονιού
  • 2 κσ ελαιόλαδο
  • 2 κγ σάλτσα σόγιας
  • 1 κγ ζάχαρη
  • 200 γρ μαγιονέζα
  • 2 κσ μέλι
  • 1 μικρό κομμάτι τζίντζερ (5εκ. περίπου), τριμμένο
  • 2 κσ ψιλοκομμένο μαϊντανό


~ ¤ ~
 
Εκτέλεση
  • Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το λάδι με το χυμό λεμονιού, τη σόγια και τη ζάχαρη. 
  • Απλώνουμε τις γαρίδες σε ένα πυρέξ και αλείφουμε με ένα πινέλο με το μείγμα του λαδιού. 
  • Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και τοποθετούμε για μισή ώρα στο ψυγείο. 
  • Στο μεταξύ, σε ένα μπολ τοποθετούμε τη μαγιονέζα, το μέλι, το τζίντζερ και το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. 
  • Σκεπάζουμε με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε τις γαρίδες. 
  • Σε μέτρια φωτιά ζεσταίνουμε ένα τηγάνι-γριλιέρα και ψήνουμε λίγες λίγες τις γαρίδες, για 3-4 λεπτά περίπου από κάθε μεριά, μέχρι να ψηθούν ομοιόμορφα. 
  • Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και περνάμε την καθεμία σε ένα ξυλάκι για σουβλάκια. 
  • Τοποθετούμε τα σουβλάκια όρθια σε ποτήρια. 
  • Σερβίρουμε με την κρύα μαγιονέζα.

Πηγή - αθηνόραμαUmami.gr