ΜΕΝΟΥ

Pages

Πέστροφα στο φούρνο

Η πέστροφα ανήκει στην οικογένεια των λιπαρών (Ω3 -Ω6) ψαριών καθώς είναι πλούσια σε βιταμίνες και σε γεύση ακόμα πιο τέλεια με λίγες θερμίδες



 



Υλικά για 2-4 άτομα
  • Λίγο αλάτι και πιπέρι
  • λίγη ρίγανη
  • Ελάχιστο ελαιόλαδο
  • 3-4 πέστροφες
  • 4-5 λεμόνια

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Ανοίγουμε και καθαρίζουμε τις πέστροφες και μέσα στην κοιλία της βάζουμε μερικές φέτες λεμονιού, λίγη ρίγανη και λίγο αλάτι.
  • Τις βάζουμε μέσα σ’ ένα ταψί και ρίχνουμε από επάνω χυμό από τρία λεμόνια λίγο νερό, και πάλι αλάτι, ρίγανη, πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις πάνω - κάτω για 30-35 λεπτά περίπου.

Σερβίρετε με βραστά σπαράγγια ή με σαλάτα με παντζάρι και σέλινο.


Πηγή - sidagi.gr