ΜΕΝΟΥ

Pages

Μακαρονάδα με σάλτσα πιπεριάς


Δοκιμάστε τα με φρέσκια σαλάτα









Υλικά για 4-6 άτομα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1/2 ποτήρι λευκό κρασί
  • αλάτι, πιπέρι
  • 4 ποτήρια ζεστό νερό
  • παρμεζάνα
  • 1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
  • 450 γραμμάρια ψητές πιπεριές Φλωρίνης
  • 5-6 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει.
  • Στραγγίζουμε τις πιπεριές. Δύο από αυτές τις κόβουμε σε κομμάτια και τις υπόλοιπες τις περνάμε από το μούλτι.
  • Προσθέτουμε κομμένες και αλεσμένες πιπεριές στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι.
  • Αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν κι αυτές και σβήνουμε με το κρασί.
  • Βράζουμε για κανένα πεντάλεπτο τη σαλτσούλα.
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα το ζεστό νερό, αλάτι και πιπέρι.
  • Αφήνουμε να βράσει καλά μαζί με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα μακαρόνια και μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν αλ ντέντε.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με τυρί της επιλογής μας.


Πηγή - sidagi.gr