ΜΕΝΟΥ

Pages

Σάντουιτς με αγγούρι

Λαχταριστό σνακ για μικρούς και μεγάλους


Απαιτούμενος χρόνος: 10 λεπτά






Υλικά για 2-4 άτομα
  • 1 κουταλιά του γλυκού ψιλοκομμένο άνηθο ή μαϊντανού
  • λίγο φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 μικρό αγγούρι
  • 1 κουταλιά του γλυκού ξίδι ή χυμός λεμονιού
  • αλάτι
  • 4 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • λίγο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου για το άλειμμα
  • 50 γραμμάρια τυρί κρέμα

~ ¤ ~

Εκτέλεση
  • Σε ξύλο κοπής καθαρίζουμε το αγγούρι από τη φλούδα και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.
  • Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό εργαλείο για το κόψιμο των λαχανικών ή το μέρος του τρίφτη που βγάζει φλούδες από τα λαχανικά, ώστε να κόψουμε φέτες όσο το δυνατόν ισόπαχες σχεδόν διάφανες.
  • Αλατίζουμε τις φέτες αγγουριού και τις ραντίζουμε με το ξίδι ή το χυμό λεμονιού. 
  • Τις αφήνουμε να μαριναριστούν για μισή ώρα και, έπειτα, τις στραγγίζουμε.
  • Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με βούτυρο, από άκρη σε άκρη. Καλύπτουμε με τις φέτες αγγουριού, τις οποίες βάζουμε σε διπλή στρώση.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα με τον άνηθο ή το μαϊντανό και προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
  • Αλείφουμε τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού με αυτό το μείγμα και σκεπάζουμε με αυτές τις φέτες αγγουριού. 
  • Κόβουμε κάθε σάντουιτς διαγωνίως, ώστε να σχηματιστούν δύο τρίγωνα, ή σε τρεις λωρίδες.


Πηγή - sidagi.gr